Välkommen till Falsterbonäset - en magisk del av Sverige!


Falsterbonäsets historia

I sydvästligaste Skåne hittar du halvön Falsterbonäset i Vellinge kommun. 

Falsterbonäset har varit en "hot spot" sedan flera decennier tillbaka. Redan under 1100-talet - 1500-talet var Skånemarknaden som hölls i Skanör och Falsterbo en utav Nordeuropas viktigaste varumarknader. Den var uppbyggd kring det enorma sillfisket kring Falsterbonäset.

Det var under andra världskriget som man beslutade om att bygga Falsterbokanalen för att låta fartyg undankomma stora minbälten som låg i haven utanför. Den 1,6 km långa kanalen bröt då av orterna Falsterbo, Skanör och Ljunghusen från fastlandet och den enda fasta förbindelsen består av en bro. 

Idag har Falsterbonäset utvecklats till en otroligt populär semesterort, en magisk plats med sina unika långa vita sandstränder. 

Näsets stränder

En perfekt plats att koppla av på, allra mest vid en av våra fina vita sandstränder. Bara 5 minuter ifrån Ljunghusens Golfklubb hittar du  Ljunghusens strand med de ikoniska vita badhytterna som kännetecknar Ljunghusen.

Om vi sedan rör oss i Kämpinge samt ner mot Skanör och Falsterbo ändrar badhytterna färg och du möts av allt ifrån rosa till blåa färger längs havskanten som åt ena hållet går mot Falsterbo strand och mot det andra Skanörs strand och hamnen.

Skanörs hamn

Hjärtat i Skanör under sommartiderna är hamnen! Här finns allt ifrån restauranger och barer till vattenaktiviteter och fortfarande en del fiskebåtar. Här finns också en helt magisk solnedgång!

På J Persson kan du avnjuta något gott att dricka med en tunnbrödspizza vid sidan om. Är du på extra festligt humör så är Badhytten "The Place To Be", här får du lyxig beachkänsla medan du avnjuter fantastiska drinkar tillsammans med god mat. På ovanvåningen finns en asian fusion restaurang där du kan äta smakrik mat och samtidigt njuta av utsikt som sträcker sig över havet ända bort till Danmark. En liten bit bort finns Bryggan med fantastiska surdegspizzor,  fiskhuset med all fisk du kan tänka dig och den omtyckta restaurangen Lindas fingermat, med många olika smårätter. 

Självklart finns  också ett fint kallbadhus, öppet året runt.

Kallbadhuset

Kallbadhuset är i full gång året om och att kallbada i havet och sedan basta med fantastisk utsikt är inget du bör missa. 

Till deras hemsida