Running 11

Publicerat: 2021-09-03 - 11:25 - Skrivet av Linn Åsemo

En fantastiskt fin golfdag med massor av fina priser. Anders Weiffert vann A-klassen på 69 slag och Ulla Johnsson B-klassen på 68 slag.

Utöver A och B-klass hade vi även en Lagklass. Dvs varje boll utgjorde ett lag och de bästa två resultaten räknades på varje hål. Detta verkade uppskattat och kommer att upprepas på de följande tävlingarna.

Bästa lagresultat hade laget Ewa Svantesson, Göran Lindahl och Ulla Johnsson på 127 slag.

På varje hål läggs de två lägsta nettoslagen på hålet ihop och bildar lagets resultat. Kan kanske vara lite svårt att hålla reda på under matchens gång. Lagresultatet hade nog varit lättare för spelarna att själva hålla koll på om vi tillämpat poängbogey på lagresultatet. Jag räknade om resultatet med PB och samma lag vann – då på 89 poäng. Tvåan hade samma antal slag och samma poäng – men det var ju en fyrboll. Nästa vecka kör vi PB på lagresultatet.

Vinnarna i A- och B-klassen fick vars sin låda vin och lagvinnarna vars sin flaska. Övriga topplaceringar fick också vinflaskor samt på slutet lottade vi ut 4 flaskor på scorekorten. Totalt 34 flaskor vin delades ut. Mycket nöjda pristagare. Över huvud taget en mycket trevlig tillställning.

Nästa onsdag är det näst sista omgången av Running för i år. Totalt blir det 13 ronder i år. De 9 bästa ronderna räknas med i resultatet. De 12 bästa spelarna gör sedan upp i en shoot out den 22 september.

Ställningen i Running bifogas. Du hittar den även på Min Golf på dagens tävling.