Ljunghusen Junior Games!

Publicerat: 2022-11-09 - 14:45 - Skrivet av Linn Åsemo

I helgen spelades tävlingen Ljunghusen Junior Games här på klubben! Tävlingen spred sig över 3 dagar med 18 hål vardera dag.

Arrangörerna av tävlingen går via namnet Global Junior Golf, här kan ni se deras hemsida ifall ni vill läsa mer: https://globaljuniorgolflive.com/ 

Här på plats hade vi Joachim och Susanna Rosswag, skaparna utav tävlingen som idag är en utav de största i Europa. De är ifrån Tyskland och idén att skapa denna tävling kom när deras son Alexander tävlade inom golf i yngre ålder. Föräldrarna ansåg att där inte fanns tillräckligt med tävlingar för Alexander och i samband med detta föddes Global Junior Golf.

50 juniorer var med och tävlade i 4 olika kategorier, flickor, pojkar 14, pojkar 18 och pojkar 23. Spelarna var mestadels från Sverige men även några ifrån Tyskland, Island, Norge, Danmark och Spanien. Hela 11 juniorer som är medlemmar var med i tävlingen. Torsdagen var dedikerad till inspel och på fredagsmorgonen körde tävlingen igång. Ett blåsigt Ljunghusen var vad som väntade juniorerna. Efter en kämpig fredag kom en lättare lördag med sol för att sedan bli bemötta av blåst och regn under söndagen. Men spelarna kämpade på och efter 3 dagars spel hade vi ett resultat!

I flickklassen tog Nathalie Borg hem vinsten på +3 efter 3 dagar. I pojkklassen U14 vann Sixten Henningsson Kylmäkorpi med +11.

U18 vann Erik Johansson från Ljunghusen efter 3 dagar med fantastiskt spel. Han slutade på remarkbla -14 över 3 rundor, 68 - 67 - 67.

U23 vann ännu en Ljunghusare, nämligen Fabian Pieplow med ett mycket fint resultat på +6.

Stort grattis alla vinnare och bra spelat alla Ljunghusare. Kul att se så många utav er i tävlingen!