Årsmöte 2023

Publicerat: 2023-01-30 - 09:45 - Skrivet av Magnus Jivén

Drygt 180 medlemmar hade samlats för att närvara vid klubbens årsmöte lördagen den 28 januari 2023. Mötet hölls på Quality Hotell View på Hyllie i Malmö.
Informationsmöte

Dagen inleddes med ett informationsmöte om föregående år och de planer och förslag som lagts av styrelsen inför 2023. Mötet leddes av klubbens ordförande Mats Molander. De motioner som anmälts till årsmötet gicks också igenom.

Årsmöte Ljunghusens Golfklubb

Årsmötet öppnades av ordföranden Mats Molander.

Röstlängden fastställdes till 181 närvarande som registrerat, dessutom hade dessa med sig 89 fullmakter. Årsmötet fann att mötet utlysts på rätt sätt och godkände föredragningslistan.

Stig Persson valdes till ordförande för mötet. Lars Andersson hade utsetts till sekreterare för mötet.

Verksamhetsberättelsen och årsredovisningen ansågs föredragen. Revisionsberättelsen föredrogs av Ann Theander och mötet fastställde därefter årets resultat- och balansräkning samt beviljade styrelsen ansvarsfrihet.

Avgifterna för 2023 fastställdes tillsammans med verksamhetsplan samt drifts- och investeringsbudget enligt styrelsens förslag. De resterande avgifterna kommer att debiteras i början av februari med sista betalningsdag den 28 februari.

Mötet beslöt besluta i enlighet med styrelsens lagda förslag om nya stadgar, dock med vissa justeringar i enlighet med Bertil Nilssons yrkanden. Dessutom beslöt mötet om flytt av drift från Ljunghusens Golfklubb till Ljunghusens Golf AB.

Mötet behandlade motionerna och alla behandlades såsom styrelsens föreslagit förutom Ingela Appelros motion avseende banarkitekt där mötet beslöt i enlighet med Ingela Appelros yrkande.

Antalet styrelseledamöter fastställdes till 9 stycken enligt valberedningens förslag.

Nyval av Johan Ahlgren till vice ordförande för en tid av 2 år.

Omval av Maud Meyersson och Lars Andersson som styrelseledamöter på två år. Mötet beslöt att välja Fredrik Wickman på 2 år, nyval.

Omval av E&Y AB med Fredrik Borg som huvudrevisor, omval av Björn Pettersson som verksamhetsrevisor och omval av Anna Ronnelin som revisorssuppleant på ett år.

Valberedningen är fortsatt 5 personer och där valdes Karin Hultenheim, Jesper Jelmteg, Jonas Wetterlöf, Susanne Jangstam samt Mats Lindelöw med Mats Lindelöw som sammankallande.

Mötet avslutades med att Mats Molander tackade alla för en engagerande dag och framförde sitt och medlemmarnas tack till mötesordföranden Stig Persson samt mötessekreteraren Lars Andersson. Mats avtackade avgående styrelseledamöterna Lars Hansson, Pia Ramel och Anders Kjellin.

Handlingarna till mötet finns på länken nedan. 

Protokoll från mötet finns på länk nedan. Protokollet finns original på kansliet med signaturer av alla parter.

Bolagsstämmor

Efter årsmötet genomfördes bolagsstämmor i Ljunghusens Klubbhus AB och Ljunghusens Golf AB.