Sara Kjellker klar för LET och det blev en fin 7;e plats i första tävlingen!

Publicerat: 2023-02-07 10:50 - Skrivet av Katarina Evander

En pratstund med Sara Kjellker som är klar för spel på Ladies European Tour!

Jag fick en liten pratstund med vår duktiga medlem sedan barnsben, Sara Kjellker- som nu är klar för spel på LET, Ladies European Tour!

Sara berättar;

”Jag har fått kort kategori 16, det innebär att jag har tillträde ungefär hälften av alla tävlingarna på LET. Sedan har man chans att bli reranked under säsongens gång och få bättre spelmöjligheter.

Jag har anmält mig till alla tävlingar, sedan får jag se vilka jag kommer med på, det beror på hur många spelare som anmäler sig och vilken kategori de har.

Utmaningen med detta är planeringen, jag kan få besked med väldigt kort varsel och måste då vara beredd att åka iväg och spela. Jag kommer ta varje chans jag kan få!

Jag har några sponsorer sedan min tid i USA vilket möjliggör allt, men jag hoppas såklart att  jag kan få fler sponsorer på vägen genom att spela bra o göra fina resultat!  Det behövs, det är dyrt med alla omkostnader.

Allt praktiskt måste jag lösa själv,  flygbokningar, boende, transporter -  men vi är ett gäng tjejer som följs åt och försöker resa och bo tillsammans. Det är väldigt god sammanhållning och gemenskap bland tjejerna på touren och det är verkligen jättekul!

Vidare, det här med caddie, jag kommer inte att ha någon fast caddie i början, jag kommer använda mig av lokala caddies som erbjuds genom tävlingen och sedan hoppas jag att någon i familjen vill följa med mig till några tävlingar och bära bagen åt mig.

Första tävlingen för mig blir nu Kenya Ladies Open som spelas 2-5 februari, sedan väntar Sydafrika för tävling och träning och jag är så taggad!” *

Stort grattis Sara, vi här på klubben önskar dig all lycka under året och följer dig med spänning😊

* Och nu kan vi lägga till att Sara slutade på en finfin 7:e plats i Kenya, så fantastiskt bra spelat  - stort GRATTIS!