Fortsatt utveckling för Ljunghusens Golfklubb

Som en av Sveriges bästa golfbanor startar nu Ljunghusens Golfklubb ett samarbete med den mycket välrenommerade danske golfbanearkitekten Philip Spogárd.

Samarbetet

Samarbetet mellan Ljunghusens Golfklubb och Philip Spogárd inleds med förberedelser för framtagande av en masterplan för Ljunghusens tre slingor. Omfattningen täcker samtliga 27 hål men med en mer detaljerad plan för hålen 19-27 samt träningsområden, som skall renoveras inom de närmaste åren. På hålen 1-18 kommer även mindre justeringar att ske.

Philip Spogárd

Philip Spogárd ser det som en spännande utmaning att få vara med i utvecklingen i Ljunghusen:

'' Ljunghusens Golfklubb är en av de mest unika golfbanorna i Europa med sina olika typer av landskap från ljunghed till seaside och vidare till linkslandet. Det är en stor ära att få arbeta på en sådan fin golfbana i en sådan unik miljö.'' Vidare tycker Philip:

''Golfspelets utveckling under de senaste åren medför att många golfbanor måste justeras i större eller mindre utsträckning. Golfbanor skall ge utmaningar och vara roliga att spela för golfspelare på alla nivåer.”

Om arkitektfirman

Spogárd & VanderVaart är en av de mest prisvinnande golfbanedesignfirmorna i världen sedan 2010. De arbetar i liknande roller för några av Europas bästa banor – t.ex. Hilversumsche GC i Holland och County Louth GC på Irland. Spogárd har personligen arbetat med projekt i fler än 15 länder över hela världen. De arbetar för nuvarande med banor i åtta olika europeiska länder. Philip Spogárd är utbildad landskapsarkitekt och utbildad golfbanearkitekt i England.

Vid frågor kontakt gärna Ljunghusens Golfklubb, Magnus Jivén, Klubbchef magnus@ljgk.se