Premiär onsdagsgolf 8 april

Det blir onsdagsgolf, dock med vissa Covid-19 anpassningar.

Under perioden vi tillämpar Covid-19 regler kommer onsdagsgolfen inte att ingå i Running. Det blir inte heller några kanonstarter.

Vi provar köra enligt nedan vid premiären den 8 april. Så får vi utvärdera efteråt.

1. Om du är över 70 och tillhör en ”riskgrupp” får du enligt SGF och FHM inte delta. Om du känner att du hör till riskgruppen – anmäl dig då inte.
  2. Man betalar startavgift vid anmälan på Min Golf (kort eller swish)
  3. Beroende på antal anmälda lottas antingen 3- eller 2-bollar.
  4. Vid ankomst till klubben hämtar man ett tomt scorekort i receptionen eller på annan angiven plats. Skriv ditt namn och dina medtävlares namn på scorekortet.
  5. Var och en behåller sitt scorekort – vi byter inte med varandra.
  6. Både A- och B-klass spelar slaggolf. D v s ni behöver bara notera antalet slag på varje hål på kortet. Poäng är ointressant. Notera både för dig själv och dina medtävlare. Summera gärna antalet slag.
  7. Under spelet tillämpar vi Covid-19 regler. D v s vi håller avstånd till varandra. Vi låter flaggan stå kvar i hålet. Det är inte obligatoriskt att kratta bunkrar efter sig. Sopa igen spår så gott det går med klubban. Hamnar din boll i ett fotspår får du flytta ut den ur spåret utan plikt.
  8. Efter spel antingen ringer ni TL eller tar en bild av scorekortet och mailar till TL. Tel nr etc meddelas per mail och sms innan spel.
  9. Så snart alla meddelat sin score till tävlingsledningen publiceras resultatet på Min Golf samt anslag i klubbhuset.
  10. Prisutdelning kommer att förrättas så snart det är möjligt ur smittsynpunkt.

Anmäl dig här

Vill du läsa mer om onsdagsgolfen och resultatet från enkäten i höstas klicka här