Nu förstärker vi tränarteamet

Som vi tidigare meddelat gör vi nu som flera andra klubbar och lämnar den gamla pro-modellen och går över till att ha egna anställda tränare som arbetar i ett team och driver såväl träning som shop i klubbens regi. Likt klubbar som Halmstad, Visby, Österåker och Båstad ser Ljunghusen fördelar för sina medlemmar med den nya modellen. Vi ser att vi kommer att förbättra kvalitet, service och även generera intäkter som kommer medlemmarna till del.

Det nya tränarteamet

Ljunghusens GK har aldrig haft ett så starkt tränarteam som idag! Vi har kvar de tränare som ni träffat under många år såsom Markus Westerberg (PGA Club Professional), Gustav Ågren (PGA Club Professional) och Ebba Björnberg (PGA Trainee) och nu också kryddat med två tunga nyförvärv. Fredrik Theander (PGA Club Professional) återvänder till klubben efter två år som tränare på Flommens GK och två år som produktexpert på Titleist. –”Jag är oerhört stolt och glad att vara tillbaka. Det är tränare jag vill vara och Ljunghusen har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta!”, hälsar Fredrik.

Det andra nyförvärvet är en riktig fjäder i hatten för oss. Lars Edvinson (PGA Club Professional), sedan sex år tillbaka head pro på Växjö GK, kommer ansluta till klubben i vår efter sin föräldraledighet. Vi är mycket glada att en så meriterad och kompetent tränare som Lars valt att bli en del av vårt nya tränarteam.

Hur ser den nya organisationen ut?

Den nya organisationen kommer att rapportera till Magnus Jivén där tränarna kommer ha olika ansvarsområden. Bland annat kommer Fredrik ha huvudansvar för shop och custom fitting. Markus elitansvarig och mentor, Gustav medlems- och juniorträning. Ebba ansvarar för yngre juniorer och bistå vid medlemsträning. Lars kommer att vara delaktig i all träning och bistå teamet med sina erfarenheter från shop samt junior- och elitträning.

Vision

Tränarteamets vision är att utveckla Ljunghusen genom att höja kvalitet och service till medlemmar och gäster. Shopen kommer att leverera ett utökat sortiment och custom fitting får ett stort lyft i och med förvärvet av Fredrik som anses vara en av Sveriges mest kunniga på området. Markus gör sin 12:e säsong som tränare på klubben och poängterar möjligheterna med det nya upplägget: ”Jag tror att vi, förutom att höja kvaliteten, också på sikt kan generera en större vinst som går tillbaka till medlemmarna.”

Medlemmarna kommer också få större tillgänglighet till såväl privat som gruppträningar. ”Just gruppträningar är ett område där vi ser stor utvecklingspotential”, säger uppskattade Gustav, som gör sin sjätte säsong på Ljunghusen.

Utöver detta kommer vi återuppta våra resor i höst då vi hoppas att pandemin släppt sitt grepp om världen. Mer om just resorna kommer i senare utskick till er medlemmar. ”Detta är bara några av våra visioner med nya Ljunghusen Golf Academy & Shop, men vi har många fler spännande nyheter på gång”, hälsar Ebba, som i vår förhoppningsvis börjar på PGA:s Högre Tränarutbildning (världens mest omfattande golftränarutbildning som går över 3 år).

Vi lanserar våra nya sociala medier för Ljunghusen Golf Academy nästa vecka så följ oss gärna för löpande information om verksamheten och en mer utförlig presentation av Ljunghusens nya tränarteam.

Shopen öppnar den 19 mars.