Förenklade formler för att beräkna hcpresultat på Ljunghusen Bana 1- 18

Förenklade formler för att beräkna hcpresultat på Ljunghusen Bana 1- 18.

När man spelat ronden kan det ju vara kul att räkna ut vilket handicapresultat man åstadkommit. Men formeln innehåller flera parametrar som beror på banan och som man normalt inte har koll på. För att göra det lättare har jag lagt in aktuella värde på Course rating, PAR, och slope i formlerna nedan så det enda som återstår om du vill räkna ut ditt handicapresultat är vilket spelhandicap du haft på rundan samt vilket PBresultat du haft.

OBS dessa formler gäller bara för bana 1 - 18 på Ljunghusen och inte några andra banor. Förutsätter också att du spelat alla 18 hålen. Jag tror att om du spelar bara nio kan du lägga till 17p för de sista nio.

Bana 1 – 18 på Ljunghusen

SHCP = Det antal slag du erhållit beroende på ditt HCP

PBres = Ditt Poängbogeyresultat på ronden

Formlerna giltiga för 18 hål !

Tee

Handicapresultat - Herre

Handicapresultat - Dam

Vit

(SHCP + 33,7 - PBres) x 0,85

 

Gul

(SHCP + 36,0 - PBres) x 0,88

(SHCP + 29,2 – PBres) x 0,81

Blå

(SHCP + 38,6 - PBres) x 0,92

(SHCP + 32,3 – PBres) x 0,84

Röd

(SHCP + 40,3 - PBres) x 0,95

(SHCP + 34,4 – PBres) x 0,88

Orange

 

(SHCP + 38,8 – PBres) x 0,94

 

OBS: Formlerna skall egentligen även innehålla en faktor (PCC) som beror på hur banan spelats av samtliga som spelade just den dagen du spelade. Den brukar oftast sättas till 0 på natten efter din runda då Min Golf räknar ut nytt hcp. Om du klickar på en rond i Min Golf så ser du vad den är för varje runda. Oftast 0. Men om många spelar ruttet eller extra bra den dagen kan den avvika från 0.

Jag har kollat formlerna på ett antal rundor jag gjort (Gul och Blå tee). Om du hittar fel kan du väl kontakta mig på torbjorn.johansson49@gmail.com så skall jag korrigera. Det var en del siffror att hålla reda på.

Kommentarer

Fler artiklar