Bridgeinfo 2021

Men inte i klubbrummet utan på nätet

Sedan pandemin bröt ut har bridgen som vi normalt spelat i klubbrummet under den kalla delen av året flyttat ut på nätet. D v s vi spelar hemifrån via PC, telefon eller surfplatta.

Bridge för de som inte har någon partner spelar vi på tisdagar, torsdagar och söndagar och använder appen FUNBRIDGE. Det brukar vara ca 40-50 deltagare. Man har 24 timmar på sig att spela brickorna. Precis som i golf har vi en Running Competition. Den vanns ifjor av Lennart Molander tätt följd av Ann-Charlotte Lundin. Jättegrattis till dem. En ny Running har startats i år.

I slutet på förra året började vi även spela på plattformen Bridgebase.com (BBO). Här krävs det att man har en partner. Vi har en tävling varje tisdag 13:30. Vi brukar då spela 20 brickor. Hitintills har drygt 20 par deltagit i denna bridge som i princip fungerar på samma sätt som när vi sitter tillsammans i klubbrummet. Tävlingarna är handicapgrundande och rapporteras in till Svenska Bridgeförbundet. Tävlingstillfälle finns upplagda på Ljunghusens BK - kalender.

På bilderna ser du hur det ser ut på BBO.

Ena bilden visar min skärm under budgivningsfasen. Jag skall precis bjuda 4 hjärter. Jag sitter Nord och Ingvar Syd och vi spelar mot Karin Sjögren (nick name Jubilar) och Maud Meyerson (nick name maud50).

Den andra bliden visar hur det ser ut när spelet kommit igång. Här spelar jag och Ingvar (Ö/V) mot Eva Svantesson (nick name hyngarp) och Bodil Lindelöw (lindob). Budet är 1NT öst. Bodil har precis tagit för Hjärter ess.

Om du är intresserad av att spela med oss - kontakta torbjorn.johansson49@gmail.com