Vid frost och snö

Vid frost och snö gäller: Vintergreener med blå flagga på 1-18 eller om det går bra ordinarie greener på slinga 19-27 när denna är öppen. Vinter 2020/2021 avvaktar vi med spel på ordinarie greener på hålen 19-27.

Öppet eller Stängt ?

Vi håller väldigt sällan stängt, och när vi gör det är det för att skydda gräset och banan från skador och slitage.

Om gräset växer fortfarande och plantan är full av växtsaft och växtkraft: Om plantan fryser till i detta tillstånd är den som mest känslig att gå-, spela-, köras på. Plantan kan knäckas och dö, vilket innebär att den inte läker förrän nästa säsong. Dessutom blir det spår efter i gräset som följer med fram till våren.

Så därför kommer vi att hålla banan HELT stängd de första kalla dagarna, allt för att plantan skall acklimatisera sig till det kallare vädret och gå i vila. När väl plantan har gått i vila, så tål den att gå-, spela- och köras på och då är det oftast bara förmågan att flytta hålen som styr om det är ordinarie eller provisoriska greener.

Aktuell information om spelbarhet publiceras löpande på hemsidan , se gärna vår webbkamera på länken nedan för aktuellt skylt på klubben.

Vi har haft ett försök med att spela på ordinarie greener några vintrar på slinga 19-27, vilket har uppskattats.

Resultatet av detta försenar vårstarten på dessa greener cirka 14 dagar - Pga slitaget under 2020 har vi bestämt oss för att just nu inte tillämpa detta.

 

Hur ser jag om det är öppet eller stängt?

Bästa sättet är att titta på vår webbkamera.

Längst ner till höger i bild på denna kan följande synas:

Ingen skylt - Banan öppen

Gul skylt - Endast spel mot vintergreener (blå flagga)

Röd skylt - Banan helt stängd