Running

Seniorgolfen 2021 börjar onsdag 2 juni.

Seniorkommittén anordnar tävlingar för herr- och damseniorer på onsdagar under hela golfsäsongen.

Samtliga onsdagstävlingar är öppna för golfare från andra klubbar. De flesta veckotävlingarna ingår i Running Competition. Regler och aktuell tabellställning finner du under fliken, Running Competition.

Årets alla tävlingar finner du i Min Golf eller i klubbens kalender.

Du anmäler dig till seniorgolfen på Min Golf och betalar (kort eller swish) då samtidigt startavgiften som är 60 SEK. Vid eventuellt förhinder att delta skänks din startavgift till Cancerfonden. Det går också (men bör undvikas) att inställa sig i receptionen och betala startavgift i samband med att man anmäler sig muntligt.

Hösten 2019 genomförde SK en enkät för att ta reda på spelarnas önskenmål. Vi fick in 171 svar. Vid planeringen av årets spel har vi tagit hänsyn till de önskemål som kom fram. Här en kort resumé.

1. Alla bör spela slaggolf
Förvånansvärt många (44%) tyckte att alla skulle spela slaggolf. 15% tyckte "kvittar". Så därför blir det slaggolf.

2. Antal klasser
Man vill ha två klasser. A-klassen får inte ha dubbelslag. Vi sätter därför gränsen för A-klass vid 16,2 (herrar från gul får inte dubbelslag). B-klassen blir från 16,3 till 40,0. Prissumman i respektive klass blir c:a 60% av antalet startande i klassen x 60SEK. Uppdelningen av prissumman i resp klass görs med ledning av antalet deltagare.

3. Starta i hcp-ordning
Eftersom vi har två klasser lottar vi i klassordning. De med särskilda skäl för tidig start kan få det (även inblandning i A-klass om det kniper). Vid kanonstarter blandar vi och ber GIT lotta bollar med ungefär samma sammanlagda hcp.

4. Införa fler lagtävlingar
Många tyckte så. Det blir därför en Bästboll, en Rumble och en Greensome i seniorgolfen i år. Rumble blir lottade lag. Bästboll och Greensome anmäler man sig i par.

5. De sista runningtävlingarna skall ge mer poäng
Vi provade det 2020 och de gillades inte. Istället kommer vi i år att införa bättre priser på de sista två Runningtävlingarna för att locka de som eventuellt är chanslösa att placera sig bland de 12 bästa som får spela shoot out.

6. Bättre priser vill en del ha
Ifjor höjde spelavgiften till 60Sek. 60% delas ut i priser

7. En del ville ha separata herr resp damtävlingar
I två tävlingar tillfredställer vi detta krav (Glasbollen & Annikas Trofé samt Ebbes Pokal & Rosenskålen).

8. I Running Competition blir det i år 13 deltävlingar. De 9 bästa räknas.

Back to top

Golfinity-logo  |  Made by