Välkommen till Falsterbonäset - Sveriges egna semesterort


Falsterbonäsets historia

I sydvästligaste Skåne kan du hitta halvön Falsterbonäset i Vellinge kommun. Väster om kanalen som bryter upp Ljunghusen och Höllviken finner man den så kallade Falsterboön. 

Falsterbonäset har varit en "hot spot" sedan flera decennier tillbaka. Redan under 1100-talet - 1500-talet var Skånemarknaden som hölls i Skanör och Falsterbo en utav Nordeuropas viktigaste varumarknader. Den var uppbyggd kring det enorma sillfisket kring Falsterbonäset.

Det var under andra världskriget som man beslutade om att bygga Falsterbokanalen för att låta fartyg undankomma stora minbälten som låg i haven utanför. Den 1,6 km långa kanalen bröt då av orterna Falsterbo, Skanör och Ljunghusen från fastlandet och den enda fasta förbindelsen bestod av en bro. 

Idag har Falsterbonäset utvecklats till en populär semesterort, allra mest på sommaren då gatorna flödar med badgäster. Denna attraktion frodas allra mest på grund av de vita sandstränderna och det ljusblåa havet. 

Näsets stränder

På tal om semester är näset den perfekta platsen att koppla av på, allra mest vid en utav våra fina vita sandstränder. Bara 5 minuter ifrån Ljunghusens Golfklubb kan du hitta Ljunghusens strand med de ikoniska vita badhytterna som kännetecknar Ljunghusen beach.

Om vi sedan rör oss ner mot Skanör och Falsterbo ändrar badhytterna färg och du möts av allt ifrån rosa till blåa färger längs havskanten som åt ena hållet går mot Falsterbo strand och mot det andra Skanörs strand och hamnen.

Skanörs hamn

Hjärtat i Skanör under sommartiderna är minst sagt hamnen! Här finns allt ifrån restauranger till barer till vattenaktiviteter som står ut i den färgglada solnedgången kväll efter kväll.

På J Persson kan du avnjuta något gott att dricka med en tunnbrödspizza vid sidan om. Men om du är på festligt humör så är Badhytten "The Place To Be", här skriker det lyxig beachkänsla medans du avnjuter fantastiska drinkar tillsammans med god mat. På ovanvåningen finns en asian fusion restaurang där du kan äta smakrik mat med utsikt som sträcker sig över havet ända bort till Danmark. Utöver detta har vi Bryggan med surdegspizzor i mängder, fiskhuset med all fisk du kan tänka dig och den omtyckta restaurangen, Lindas fingermat, med smarriga hamburgare. 

Kallbadhuset

Kallbadhuset är i full gång året om och att kallbada i havet och sedan basta med fantastisk utsikt är inget du bör missa. 

Till deras hemsida