Minnesord över Per Gustavsson

Per Gustavsson har avlidit efter en tids sjukdom i sin bostad omgiven av sin närmaste familj.

Per blev medlem i Ljunghusens Golfklubb 1983 och under åren 2007-2014 var han ledamot i styrelsen. Han var då också ordförande i Seniorkommittéen och initiativtagare till den mycket populära Onsdagsgolfen som varje vecka under perioden april till september samlar 50-70 deltagare. Efter att Per avgått ur styrelsen och som ordförande i Seniorkommittéen fortsatte han att vara aktiv i kommittéen. Han var lagkapten för flera serielag och klubbens representant avseende seriesystemet hos Skånes Golfförbund. Han medverkande i ett flertal Näsetmöten mellan klubbarna på Näset och spelade också ett stort antal klubbmatcher för vår klubb. Per införskaffade under åren en mycket stor kunskap om tävlingssystemet inom det digitaliserade GIT systemet som han välvilligt hjälpte andra klubbmedlemmar att förstå och använda. Hans omfattande kunskap i tävlingsregler gav honom en hög status i hela Skåne och medförde att tävlingsresultaten hos oss aldrig behövdes ifrågasättas.

Per var en gedigen person med hög integritet, vänlig mot alla och mycket korrekt. Hans hjälpsamhet gentemot kollegerna i en ideell organisation skapade en fin stämning bland alla medlemmar och han som person var mycket aktad i hela klubben. Vid flera tävlingstillfällen med deltagande av andra klubbar blev hans noggrannhet att golfreglerna skulle följas ett bevis på den höga etik som Per besatt. Dessutom var han en intensiv och skicklig tävlingsspelare och vi är många som fått ge upp mot honom då hans fantastiska puttning skapade ett övertag som var svårt att matcha. I det golfgäng som han normalt spelade med två gånger i veckan var han ofta en given vinnare.

Vi saknar Per oerhört mycket, minnet av honom lever kvar hos oss och när vi nu i hans golfgäng spelar vidare utan honom är Per ofta i våra tankar och vi kommer på oss att ibland prata med honom som om han fanns på plats.

Våra tankar går också till Inger med barn och barnbarn.

För vännerna på Ljunghusens Golfklubb

Stefan Lindvall                                                                                                                    Åke Kjellkvist

Ordf. LjGK                                                                                                                             Ordf. Seniorkommittéen