Lag EM 2019

Lag EM arrangeras 2019 av Ljunghusens Golfklubb

I veckan träffade LjGK överenskommelse med Svenska Golfförbundet (SGF) och European Golf Association (EGA) om att arrangera Lag EM för herrar 2019. Tävlingens officiella namn är European Amateur Team Championship (EATC) och spelas hos oss mellan 7 juli – 13 juli 2019 – totalt blir det två inspelsdagar och 5 speldagar. 16 nationer kommer att delta med 6 spelare + ledare i varje lag. Detta innebär att vi har totalt 96 spelare och troligen ca 35-40 ledare och utländska gäster att ta hand om.

Vi är mycket glada för att SGF och EGA har valt vår härliga golfbana för denna stora amatörtävling. Vi hade samma tävling hos oss 2001 och de minnesgoda vet att då satte tidigare världsettan Luke Donald banrekordet på 63 slag.

Inspelsdagar är 7-8 juli och tävlingsdagar är 9-13 juli. Vi kommer att hålla 19-27 öppna för medlemmarna med ett avkortat 19:e hål och dessutom arrangera spel på omgivande klubbar under tävlingsdagarna.

Vi har redan påbörjat förberedelserna med SGF och en särskild kommitté kommer att bildas för tävlingen. Vi kommer också att informera oss om arrangemangen som spelas nu under 2018 där bl.a. flickornas EM går på Forsgården och herrarnas EM går i Berlin – detta under kommande vecka.

Vänliga Golf hälsningar från

Stefan Lindvall