Stipendium till Kirrs minne

Kirr var en mycket speciell person. Hans sista 50 levnadsår är intimt sammanflätade med golfklubbens moderna historia.

Under alla år var han ett föredöme för alla.

Han var en av de allra bästa golfspelarna i Sverige när han kom till vår klubb och vi såg alla upp till honom för hans skicklighet.

Tålamod var en av hans största tillgångar som tränare. Och tack vare honom fortsatte de flesta att lära sig spelets svåra konst och träna vidare. Varje vecka bjöd han in spelare från andra klubbar, för det mesta från Flommen, för att spela med dem. Vi ungdomar fick gå caddie och lärde oss hur man ska uppträda på en golfbana. I det fallet var Kirr enastående. Aldrig såg man Kirr höja rösten eller på något annat sätt visa sitt missnöje utan han var alltid positiv och uppmuntrande.

På senare år när han dragit sig tillbaka från tränararbetet stannade han kvar och spelade med sina vänner på vår klubb.

Alltid som en mycket uppskattad vän och kamrat.

Juniorstipendium

Ingemar Christersson, brorson till Kirr och tränare på Barsebäcks Golf och Country Club sedan mer än 35 år, har erbjudit Ljunghusens Golfklubb att sätta upp ett stipendium till Årets Juniorgolfare. Att tilldelas den junior som bäst handlar i Kirrs anda. Grundplåten till stipendiet doneras av Irene och Ingemar Christersson och klubbens medlemmar inbjuds att lämna sina bidrag. Stipendiater utses av styrelsen i samråd med tränare, juniorrepresentanter och Ingemar Christersson.

Nomineringskriterier:

Bedömningen sker med hänsyn till:

1. Kamratskap
  2. Uppförande och golfetikett